Over Caroline

OVER CAROLINE

Tijdens een bezoek aan een sprookjesvoorstelling in Duitsland werd mijn aandacht naar de verteller getrokken. De manier waarop hij de sprak, hoe zijn stem klonk en deze de hele zaal vulde was zo bijzonder, ik had nog nooit zoiets gehoord. 'Kun je dit leren?' was mijn vraag.

Dat was het begin van een zoektocht en een diepe wens om deze kunst te leren; een bewuste keuze voor een nieuw beroep op latere leeftijd.

LIEFDE

& ENTHOUSIASME

Dat heb ik allereerst kunnen realiseren aan de Academie voor Spreekkunst in Den Haag gedurende een vierjarige opleiding tot spreekkunstenaar; een conservatorium voor de kunstzinnige ontwikkeling van de spreekstem. Later heb ik mijn vaardigheden kunnen verdiepen in een extra opleidingsjaar bij amwort in Zwitserland. Met liefde en enthousiasme voor mijn vakgebied en persoonlijke aandacht voor jou ga ik graag met je aan de slag om te werken aan datgene waarvan we ons vaak maar zo weinig bewust zijn: onze eigen stem en de wereld van de taal en de klanken.


Ik heb in mijn werkzame leven veel ervaring opgedaan in het lesgeven aan volwassenen. Omdat werken aan je stem ook werken aan jezelf is, vormt de interesse in de mens altijd de basis van mijn lessen en is het steeds weer onderwerp van studie voor mij.


Ik ben werkzaam (geweest) voor:
Podiumkunst:


Sinds mijn afsluiting aan de academie voor spreekkunst vertel ik regelmatig verhalen en draag ik gedichten voor op verschillende gelegenheden, meestal in combinatie met andere kunsten.Ik wil een woord om in te leven,

een liefde-woord,

waar alles ruikt naar werkelijkheid,

een woord van geven.
gedichtfragment Doorlie Gerdes,

'Weerwoord'

uitgeverij Christofoor te Zeist, 2007

 

EEN WOORD

DOORLIE GERDES

Contact: info@stemkracht.nl


Over Caroline

Ik heb in mijn werkzame leven veel ervaring opgedaan in het lesgeven aan volwassenen. Met liefde en enthousiasme voor mijn vakgebied en persoonlijke aandacht voor jou ga ik graag met je aan de slag om te werken aan datgene waarvan we ons vaak maar zo weinig bewust zijn: onze eigen stem en de wereld van de taal en de klanken. Lees meer...


“Caroline benoemt veel positieve dingen die ze ziet, dat vind ik erg fijn (ook als het niet zo gaat zoals de bedoeling is). Ze helpt vooral met ontdekken van mijn eigen gewoonten (goed en minder goed), en helpt die te versterken of waar nodig doorbreken.”

Er is een privacy verklaring aanwezig


Stemkracht maakt geen gebruik van cookies, verzamelt geen gegevens van bezoekers van deze website.

Stemkracht is niet verantwoordelijk voor de gegevens die derden via deze site verzamelen of gegevens die verwijssites verzamelen.